Projectkoor

Al ingeschreven? Ga hier naar de ledenpagina.

Is zingen je (verborgen) passie?
Vind jij Gospel-muziek onweerstaanbaar?
Altijd al eens willen meedoen met een groot(s) koor (150 mensen!)

Grijp dan je kans en DOE MEE met het groot(s) Songs of Freedom projectkoor o.l.v. Tim Hermsen met zangeres Denise Jannah en de Ronald Snijders Band.

Uitvoering:
Zaterdagmiddag 1 juli2023 op het Keti Koti muziekfestival ‘Songs of Freedom’ op de Beestenmarkt in Leiden (ca 19:00 u).

Repetities:
Vrijdagavond 2, 9, 16, 23 juni en 30 juni van 19:15 tot 22 uur in de Vredeskerk, Van Vollenhovekade 24, 2313 GG Leiden.

Deelnamekosten: € 30,-

Aanmelden: tot 31 mei 2023, maximaal 150 deelnemers.

Je hoeft echt geen zangervaring te hebben. Dus schroom niet en geef je op.

Bekijk hier een filmpje van het optreden in 2022

Repetities

Oefenavonden zijn op de vrijdagen 2, 9, 16, 23 en 30 juni 2023 in de Vredeskerk (Van Vollenhovekade 24, 2313 GG Leiden). Tijd is steeds van 19:15 (inloop, start 19:30 stipt) tot 22:00 uur. Voordat de repetities starten krijg je tekst en de muziek om je alvast mee voor te bereiden. Tijdens het optreden wordt uit het hoofd gezongen. Voor andere zaken, ook m.b.t. betaling en restitutie, verwijzen we naar de algemene voorwaarden voor het projectkoor.

Inschrijven

Je kunt je inschrijven via het inschrijfformulier hieronder. De kosten voor deelname zijn € 30,-. Zodra de bijdrage is ontvangen, is de aanmelding definitief en ontvang je de inlog gegevens voor de ledenpagina. Daar kan je de audiobestanden en de bladmuziek met teksten downloaden. De kosten voor deelname dekt de kosten van de arrangementen, de repetities, het optreden en het lesmateriaal.

Wat is Gospel?

Als je je verdiept in gospelmuziek, kom je als vanzelf uit bij het slavernijverleden. Miljoenen Afrikanen werden tussen de zestiende en ver in de negentiende eeuw als goederen verhandeld en verscheept naar Amerika. Maar ze droegen hun cultuur met zich mee. Tijdens het zware werk op de plantages daar werden liederen gezongen met typisch Afrikaanse elementen daarin als de vraag-en-antwoord zang, improvisatie en de ritmische begeleiding door drums.

De meest bekende muziek die voortkomt uit de tijd van de slavernij zijn de negrospirituals, zoals het bekende Go down Mozes en Swing low, sweet chariot. Het zijn spirituele uitingen maar ook verkapte protestsongs. De liederen zijn daarom altijd populair gebleven. Denk aan de tijd van de burgerrechtenbeweging in de Verenigde Staten in de vorige eeuw en de recente Black Life Matter beweging. Daarom passen deze liederen ook zo goed bij het Keti Koti festival.

Het Songs of Freedom projectkoor

Het Songs of Freedom projectkoor zal een aantal van die negrospirituals zingen én ook eigentijdse black gospel liederen. Iedereen kan meedoen met het koor: jong, oud, geoefende en ongeoefende zangers. Het maakt niet uit welke culturele achtergrond je ook hebt. Het is juist de bedoeling om maatschappelijke verbinding uit te stralen. We hopen dit jaar met 150 zangers te kunnen optreden. Voorgaande jaren was het optreden van het koor steeds een hoogtepunt. Dat komt mede door Tim Hermsen de enthousiaste dirigent, die al veel jaren leiding geeft aan gospelkoren in Leiden en omgeving. En natuurlijk dragen Denise Jannah, een van Nederlandse bekendste jazz en gospelzangeressen en Ronald Snijders met zijn band daaraan bij. Ronald Snijders heeft onlangs de Boy Edgar prijs, Nederlands belangrijkste jazz prijs, gewonnen.