Over ons

Songs of Freedom, een ANBI-stichting, organiseert voor Leiden en omgeving activiteiten ter herdenking en viering van de afschaffing van de slavernij, maar ook activiteiten gericht op bewustwording, kennisoverdracht en het brengen van maatschappelijke verbinding. Vaste onderdelen zijn de herdenking met kranslegging en het daarop volgende Keti Koti muziekfestival ‘Songs of Freedom’.

De stichting is opgericht in 2017 en heeft een bestuur bestaande uit drie bestuursleden en een zakelijk leider, allen onbezoldigd. De meeste activiteiten zijn vrij toegankelijk. De Stichting krijgt financiering op projectbasis van verschillende fondsen. Voor 2023 zijn dat de Gemeente Leiden, Fonds voor Cultuurparticipatie, Fonds1818, VSBfonds, Nationaal Instituut Nederlands Slavernijverleden en Erfenis (NiNSee), het fonds Kerk en Wereld en Poppodium Gebroeders de Nobel.

De Stichting steunt op een groot aantal vrijwilligers, die ondersteuning bieden tijdens de herdenking en viering. Verder heeft de stichting een groot netwerk onder allerlei maatschappelijke en culturele organisaties in Leiden en omgeving (musea, theaters, theatergroepen, musea, erfgoedinstellingen, scholen, universiteit, bedrijven) en vooral ook mensen met bepaalde kennis en kunstenaars.

Bestuursleden

Voorzitter bestuurJacintha Groen
Secretaris bestuurMonique Telgt
Lid BestuurRingold van West
Fin. ManagerKoos Groen

Overige informatie

AdresLage Morsweg 11, 2332 XA, Leiden
KvK-nummer70386978
RSIN-nummerNL858303760B01
Websitewww.songsoffreedom.nl
Email
BankrekeningNL76RABO0326887814