Lezing over Paul Flu

Locatie:
Raamsteeg 2a

Datum:
01/06/2024

Tijden:
Vanaf 15.30

1 juni a.s.start weer de Keti-Kotimaand. We beginnen deze belangrijke maand met een lezing over de Surinamer Paul Christiaan, arts gespecialiseerd in tropische ziekten, later professor en rector magificus in Leiden, waar hij een belangrijke rol speelde in het verzet aan de universiteit. Ja, er is heel veel te vertellen over deze bijzondere man. Ben je benieuwd, kom dan naar het Keti-kotiverhalenhuis om meer te weten te komen over Paul Flu.

Dit verhaal is tevens de start van het Keti-Kotiverhalenhuis aan de Raamsteeg 2a. Iedereen in Leiden is welkom om daar zijn verhaal te delen: over feiten of fictie, vroeger of nu, over zijn eigen leven of dat van anderen.

Wij willen luisteren naar uw verhalen. Het gaat niet om politieke beschouwingen, behalve misschien de moraal van het verhaal. Als die er tenminste is, want het kan ook gewoon informatief, inspirerend of spannend zijn.

Het idee is om een verhalenavond te organiseren met 2 of 3 vertellers. Na elk verhaal is een nagesprek. Tijdens de avond is ook ruimte voor informele ontmoeting en een muzikaal of theatraal intermezzo. De avond vindt plaats in een huiskamersfeer met maximaal 35 mensen.

Als je iets te vertellen hebt, stuur dan een e-mail naar . Richtlijn voor het verhaal is max. 15 minuten (ca. 2000 woorden)

Odi, Jacintha Groen

Namens de Stichting Songs of Freedom en het Comité 30 juni/1 Juli Leiden (NiNSee).